NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

071116_1f3c

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Přechod

Datum nahlášení
07.11.2016

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
V ulici Generála Svobody jsou u křižovatek vyznačená místa pro přecházení. Místní obyvatelé si stěžují, že se jedná o nepřehledné úseky (zejména večer) - jsou příliš blízko u křižovatky a přijíždějící auta včas nevidí chodce). Bylo by možné zde, prosím, vybudovat osvětlený přechod?

Lokalita závady
ulice gen. Svobody, Teplice, okres Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Bc. Markéta Kokšalová (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení.
Uvedené místo pro přecházení bylo řešeno v rámci akce "Rekonstrukce ul. J. Koziny, I. etapa", kdy tato akce byla zrealizována v roce 2015. V rámci této akce projektant v místě navrhl místo pro přecházení. Toto opatření bylo schváleno dopravním inženýrem a povoleno ve stavebním povolení.
K uvedenému dále uvádíme, že místo pro přecházení je místo, uzpůsobené pro přecházení chodců přes pozemní komunikaci. Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe nebo ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Na místo pro přecházení se nevztahují stejné předpisy jako na přechod pro chodce(bezpečnostní prvky - typu osvětlení).


Bc. Markéta Kokšalová už není zaměstnancem Magistrátu města Teplice, můžete zobrazit organizační strukturu Magistrátu města Teplice a vyhledat náhradní kontakt.

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email