NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

080715_bede

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Semafory vypnuté

Datum nahlášení
08.07.2015

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Chybí výraznější označení pro bezpečné přecházení po přechodu pro chodce (semafor,blikací panák,osvětlení přechodu, zpomalovací prvky na vozovce) na ulici Nákladní,Riegrova x U Pivovaru. Auta se zde pohybují výrazně vyšší rychlostí než je povolená padesátka a hrozí zde střet s chodci, v zimním období za tmy je to o život. Přechází zde většina lidí jdoucích do zaměstnání v blízkém okolí Riegrovy ulice.

Lokalita závady
ulice Riegrova, Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Jana Strejcovská (odbor dopravy a životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, po konzultaci s dopravním inženýrek PČR nad Vámi popsanou problematikou u přechodu pro chodce na ul. Riegrova sděluji, že navrženo bylo zakreslení vodorovného dopravního značení A11 "pozor přechod pro chodce". Je to v současné době jediné možné opatření, které je možno realizovat v co nejkratším možném termínu. Dalším možným doplňujícím prvkem by mohlo být nasvětlení přechodu, Váš požadavek zahrnu do plánu úprav přechodů pro chodce. Vodorovné dopravní značení bude muset být povoleno Krajským úřadem Ústeckého kraje a následně realizováno ŘSD, jelikož se nejedná o komunikaci ve vlastnictví města Teplice. Podnět na příslušný správní orgán s požadavkem na realizaci předáme. Věříme, že našemu požadavku vyhoví.


Jana Strejcovská už není zaměstnancem Magistrátu města Teplice, můžete zobrazit organizační strukturu Magistrátu města Teplice a vyhledat náhradní kontakt.

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email