NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

180422_cc61

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Nebezpečná rychlost, nerespektování přechodu pro chodce...

Datum nahlášení
18.04.2022

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Dobrý den, omlouvám se, ale nevím, kam napsat tento příspěvek, ale chci upozornit na situaci, kdy po vypnutí semaforů je ruletou přejít po přechodu u Desetipatráku. Dnes jsem byl málem sestřelen autem přijíždějícím od Duchcova a minulý týden málem dcera. Směrem od Duchcova jezdí jak závodní dementi v okamžiku, kdy jsou semafory vypnuté. Vím, že je tam instalována kamera, ale po srážce asi dotyčnému moc nepomůže tak, jako retardér, nebo minimálně radar u přechodu. Díky za reakci.

Lokalita závady
Duchcovská, Teplice, Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Jakub Číže (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení.

Předmětná světelná signalizace, tj. křižovatka Duchcovská x Buzulucká x Sklářská + 2 přechody u zastávek Řetenice,sídliště a Řetenice,Perla, jsou aktuálně řazeny v I. kategorii městských světelných signalizací, tj. chod pouze v pracovních dnech od 6 do 18 hodin.

Předmětná světelná signalizace je v poslední době analyzována i z naší strany, kdy taktéž pozorujeme opakovaný vznik kolizních situací, a proto bude předmětná světelná signalizace převedena do II. kategorie, tj. chod v pracovních dnech od 6 do 20 hodin, o sobotách od 9 do 19 hodin a o nedělích a státních svátcích od 12 do 19 hodin.

V ostatních částech dní, s ohledem na nízkou intenzitu dopravy i pohyb chodců, neshledáváme provoz předmětné světelné signalizace jako potřebný.
______________________________________________________________
EDIT: Chod předmětné světelné signalizace byl upraven dle textu výše (již v průběhu jara 2022).

S pozdravem, Jakub Číže


Jakub Číže už není zaměstnancem Magistrátu města Teplice, můžete zobrazit organizační strukturu Magistrátu města Teplice a vyhledat náhradní kontakt.

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email