NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

190922_7e77

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Odpad kolem popelnic

Datum nahlášení
19.09.2022

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
Dobrý den, prosím o úklid kolem popelnic v ulici Slovenská u vchodu č.2630. U popelnic se nachází velký odpad včetně nábytku. Svoz popelnic je na tomto místě každé úterý v 17h. Odpad bude překážet a zůstane roztahaný kolem popelnic, protože se opírá o nádoby. Tyto případy budou častější, protože město omezilo přistavení velkých kontejnerů. Děkuji.

Lokalita závady
Slovenská, Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Předala jsem na dispečink svozové společnosti k zajištění úklidu.

K postupnému omezování služby přistavování velkokapacitních kontejnerů jsme přistoupili zejména z důvodu zneužívání této služby ve značné míře firmami a mimo-teplickými občany. Navíc dle nové odpadové legislativy, platné od roku 2021, je nezbytné všechen velkoobjemový odpad dotřiďovat, což u neřízeného způsobu sběru odpadu do velkokapacitních kontejnerů, v množství poskytovaném v předchozích letech, není možné. Občané mohou bezplatně odevzdat velkoobjemový odpad ve sběrném dvoře, který je jim k dispozici celoročně, 6 dní v týdnu. V rámci sběrného dvora jsme zřídili také RE-USE centrum, kde je možné předat věci, které ještě není potřeba vyhodit jako odpad a mohou někomu dále posloužit.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email