NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

210922_6e0d

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Černá skládka u Luny

Datum nahlášení
21.09.2022

Kategorie závady
Neudržovaná zeleň, která není v majetku města

Popis závady
Dobrý den. Prosím o odstranění černé skládky u Luny a zkulturnění prostranství u schodů. Keř a jeho okolí je napěchované odpadky. Touto trasou chodí mimo jiné děti na kroužky a člověk aby s tam bál. Už jsme tam viděli běhat i krysy. Nejsem sice zahradník, ale myslím si, že by šlo ten keř prořezat a vyčistit. Moc děkuji.

Lokalita závady
Trnovany, Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, nakonec není možné kontaktovat vlastníka. Nicméně v zájmu veřejného pořádku prostor vyčistíme do půlky listopadu 2022. Nyní rovněž nahlašuji jako místo pro zajištění deratizace.
----------------------------------------------------------------

Dobrý den, na Luně byla provedena údržba zeleně a úklid nepořádku. Stále ale zůstává poházený komunální odpad okolo nádoby na odpad a v prostoru mříží. Požádám o umístění nádoby na odpad jinam, tam, kde to nebude nabádat k dalšímu a dalšímu volnému odkládání odpadu. Zkusím přes katastrální úřad najít vlastníka a vyzvu ho ke zjednání pořádku (v běžném registru je uvedena neexistující společnost s nedohledatelným IČO).

---------------------------------------------

Dobrý den, dne 19.1.2023 jsem provedla místní šetření a zaznamenala opět velký nepořádek (především komunální odpad na schodišti a v zeleni). Dnes 26.1.2023 byla doručena výzva ke zjednání pořádku na Úřad pro zastupování státu ve věci majetkových (úklid, pokračování v udržování zeleně). Pravděpodobně mne úřad jen odkáže na jiného správce pozemku, neb to "zákoutí" vlastní Česká republika a já se nemohu dopátrat, kdo má v současné době právo hospodařit s tímto majetkem. Děkuji za pochopení a za trpělivost.
----------------------------------------------------------

Dobrý den, dne 15.2.2023 mne Úřad pro zastupování státu ve věci majetkových (ÚZSVM) informoval, že v průběhu I. Q 2023 si přebírá předmětný pozemek pod svojí správu a že zajistil průběžný úklid pozemku. Dne 2. 3. 2023 jsem provedla místní šetření a shledala jsem, že pozemek je skutečně čistý a zeleň stále prosvětlená. Zbývá uklidit "stoletý" nafoukaný nepořádek před a za mříží do sklepních prostor, které nejsou v majetku města. V současné chvíli pátrám, komu sklepní prostor patří. Nyní poptávám ÚZSVM. Každopádně je to "běh na dlouhou trať". Nicméně základ péče o pozemek je splněn.


Mgr. Martina Mayerová má v kompetenci:
Deratizace, dezinsekce, dezinfekce, regulace populace městských holubů. Handicapovaná zvířata. Neudržované pozemky mimo majetek Statutárního města Teplice na jeho území.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email