NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

231122_77c7

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Nepořádek

Datum nahlášení
23.11.2022

Kategorie závady
Neudržovaná zeleň, která není v majetku města

Popis závady
Dobrý den, v Řetenicich, nad kolejemi směr lesopark, je v křoví velké množství odpadu a bordelu. Opadalo listí a vše je vidět. Nehledě na to, že v horní části cesty, blíže lesoparku vzniklo sídlo bezdomovců. Z této části se stává skládka a člověk se zde boji chodit, zvlášť s dětmi. Bylo by možné to uklidit? Děkuji

Lokalita závady
Řetenice, Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Jedná se o poházený odpad na pozemku, který není v majetku města, tudíž město jako takové tam nemůže zajistit úklid. Vyzvu majitele pozemku, aby zjednal pořádek.
---------------------------------------------------------

Dobrý den, s kolegyní na úseku odpady jsme lesopark navštívily a nalezly jsme několik "hnízd" nepořádku, jak na pozemku poblíž vlakové tratě, tak na pozemku za parovodem směr ulice K Vápence. Bohužel některé pozemky jsou s neznámým majitelem, čímž se to celé komplikuje. Věc budu nadále řešit a informovat o průběhu.

------------------------------------------------------

Dobrý den, 21. 12. 2022 jsem odeslala majiteli pozemku u vlakové tratě výzvu ke zjednání pořádku (úklid a prosvětlení zeleně). Chvilku trvá doručení dopisu, pak je měsíc na zjednání nápravy. Při nejbližší pochůzce půjdu věc zkontrolovat. Pozemky u parovodu, bohužel, nemají majitele, to je "běh ještě na delší trať". Děkuji za trpělivost.

---------------------------------------------------------

Dobrý den, dne 2.3.2023 jsem provedla místní šetření a shledala jsem, že za kolejemi stále není uklizeno. Vyzvala jsem tedy vlastníka pozemku opakovanou výzvou ke sjednání úklidu a prosvětlení zeleně. Dne 21.3.2023 jsem od vlastníka pozemku přijala mailovou zprávu s fotodokumentací, která dokládá jak perfektní úklid, tak razantní prosvětlení celého prostoru za kolejemi. Zpoždění v úklidu bylo způsobeno nevhodnými povětrnostními podmínkami. Co se týká "bezdomovců za parovodem", v průběhu zimy jsem provedla místní šetření a našla jsem několik "neaktivních buněk", které se bohužel nalézají na pozemku neznámého majitele, což je "běh na velmi dlouhou trať". Zadala jsem alespoň úklid černé skládky přímo u cesty směrem nahoru vpravo při konci zahrádkářské osady a objednala jsem úklid několika drobných černých skládek v lesoparku nad zahrádkářskou kolonií. V blízkém časovém horizontu je to maximum, co mohlo město zajistit. Ve středně-dobém horizontu plánuji zjistit, co s "bezdomoveckými buňkami" na pozemku neznámého majitele. Nicméně všechna místa s nepořádkem viditelná ze zpevněné komunikace jsou nyní uklizena či je jejich úklid zadán.


Mgr. Martina Mayerová má v kompetenci:
Deratizace, dezinsekce, dezinfekce, regulace populace městských holubů. Handicapovaná zvířata. Neudržované pozemky mimo majetek Statutárního města Teplice na jeho území.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email