NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

250417_a4c2

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Nádoby na vodu u vodovodů

Datum nahlášení
25.04.2017

Kategorie závady
Městský hřbitov

Popis závady
Mám dotaz, zda by nebylo možné zajistit správou hřbitova, aby se u vodovodů nacházely také nádoby na vodu, tak jako to velmi levně vyřešily např. na hřbitově v Novosedlicích. Jedno řešení by bylo, kdyby někdo iniciativně neodklízel plastové nádoby zastrčené do keřů (tak jak se to dělalo v minulých letech a okolí rozhodně nehyzdily, protože křoviska byla zelená) a nebo postavit jakýsi držák, kde si návštěvníci hřbitova za chvíli samy doplní nádoby. Zamyslete se nad tím, kdo chodí na hřbitov - starší lidé, někdy i s berlemi a hůlkami, v taškách si nesou nějakou tu výzdobu na náhrobek nebo do okénka, nesou sebou také nějaké ty úklidové věci a do toho mají nosit i nádobu na vodu?? Je to maličkost, kterou můžete pro své občany udělat a myslím, že by většina tuto drobnou službu uvítala. PS. jinak musím pochválit, že zdroje vody jsou udělané moc pěkně. S pozdravem A.Mašková

Lokalita závady
část obce Teplice, Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Bc. Jitka Poštová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení a podnět.
Plastové nádoby jsou městem jakožto správcem hřbitova záměrně pravidelně odstraňovány v souladu s platným Řádem pohřebiště, který stanovuje, že ukládání nádob, nářadí apod. není dovoleno.

Rozumíme tomu, že pro některé lidi může být nošení věcí komplikace, ale převažuje zde potřeba udržet hřbitov celkově uklizený, kromě toho se poschovávané nádoby povalují i neschované. Mimo vegetační období ani není možné počítat s olistěním keřů.

O umístění stojanu - držáku na plastové nádoby, který by se nacházel někde poblíž vchodu na přístupném místě, se už jedná, bude umístěn ještě v letošním roce.
Děkujeme Vám za ocenění fontánek na vodu. Jsme rádi, že se líbí.


Bc. Jitka Poštová má v kompetenci:
Připomínky ke správě a údržbě městského hřbitova.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email