NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

260224_fa42

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Poškozené odpadkové koše v Zámecké zahradě

Datum nahlášení
26.02.2024

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
Dobrý den, v ZP se nachází min. 3 poškozené odpadkové koše u ketrých chybí vrchní kovová ozdobná obalová schránka. Navíc je nebyhnutné, aby se park uklízel hlavně v sobotu neděli a pondělí. Zrovna v tyto dny, po dnech největší "vytíženosti" parku a okolí, totiž úklid zcela absentuje a probíhá nejdříve v pondělí odpoledne. Je to nechutná vizitka města, i když podle mýho není chybou špatný úklid parku, ale chiování lidí a hlavně mládeže, převážně skupin romského původu, které dělají největší nepořádek v bezprostřední blízkosti laviček u kterých se sice odpadkové koše nachází, avšak nikdo nedohlíží na jejich chování a dodržování zásad slušného spolunažívání. Navíc devastujoí zcela úmyslně mobiliář - psaním různých textů, nebo fyzickým poškozováním dřevin, mobiliáře atd. Proto by bylo nanejvýš vhodné zřídit hlídku MP výhradně pro ZZ a přilehlé parky v centru města, aby tato na asociální chování živlů dohlížela a patričně i vyvozovala důsledky. Město se statutem "lázeňské" by prostředky na to určitě mělo najít. Děkuji za pochopení.

Lokalita závady
Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, víkendový svoz odpadkových košů v centru i lázeňských parcích je každoročně navyšován cca od poloviny dubna - dle aktuálních klimatických podmínek. Víme, že i v zimním období se již umí udělat hezké počasí a pokud je o víkendu, přiláká do parku více lidí a vznikne tedy i více odpadu. Jedná se však o nárazové záležitosti (včera velmi příjemné odpoledne/dnes ráno mrzlo) a i pak je kapacita košů v parku, kde je osazeno téměř 70 ks košů, dostatečná. Vše je také o lidech, aby nepřeplňovali koš, který už je plný ale mají ho zrovna nejblíž, ale využili některý další o pár kroků dál.
Chybějící části košů budou nahrazeny.
Vandalismus je samozřejmě pokutovatelný, kontrola spadá do působnosti Městské policie, jejíž hlídky se v parku pravidelně pohybují. Předávám tedy zároveň na vědomí řediteli MěP.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email